Nu blir prao obligatoriskt igen!

Igår beslutade riksdagen att återinföra obligatorisk prao i grundskolan igen, från och med juli 2018. För många är detta en glad nyhet. Elever, näringsliv och stora delar av skolvärlden anser att prao är en bra möjlighet för ungdomar att bekanta sig med olika yrken, få känna på hur det är att jobba på en arbetsplats och att utvidga sitt kontaktnät.

Men det blir också en stor utmaning för huvudmän att skaffa fram de praoplatser som behövs. Samverka.nu har sedan 2003 hjälpt skolor och kommuner att administrera prao, studiebesök och föreläsningar. Våra användare är spridda över hela landet. Från Västerbotten i Norr till Skåne i Söder. Vi får goda omdömen av våra kunder. Se några här nedanför.

Är din skola eller kommun intresserad av samverka.nu? Kontakta oss på info@samverka.nu eller 073 - 83 60 584 för en kostnadsfri visning av webbplatsens funktioner.

"Samverka.nu är det perfekta verktyget för att administrera PRAO! Man gör jobbet en gång och sedan finns all information förevigad på webben, lättåtkomligt för arbetsgivare, elever och SYV. Ett kanonverktyg!”
- Camilla Nordin, VD IOC Industrins OstkustCentrum Verksamhetsansvarig Mönsterås Högskolecentrum

"Det handlar inte bara om PRAO-praktik utan samverkan mellan skola och arbetsplatser på flera sätt. En bra och prisvärd webbtjänst med suverän support!”
- Mona Jonsson Samordnare skola-arbetsliv Växjö

”Att kunna använda samma system för att administrera PRAO, APL och praktik på yrkeshögskola spara oerhört mycket tid!”
- Andreas Roxhag samordnare samverkan Skola - Arbetsliv Hässleholm.

Här hittar du mer information om den obligatoriska praon:

Skolverket

Riksdagen

Hässleholm om arbete med samverkan skola-arbetsliv och samverka.nu
 

Foto: Charlotta Wasteson flickr.com
Skrivet av: 
Patrick Aspling, Foto: CC by Charlotta Wasteson flickr.com
E-post: 
info@samverka.nu